Kun je plaatselijk vet verbranden?

Een van de meest gestelde vragen van  onze sporters is of je gericht vet op de buik, billen of armen kan verbranden. Maar kan dit echt? Is het mogelijk om ‘plaatselijk vet te verbranden’?

Hoe werkt vet verbranden?

Vet verbranden is eigenlijk een ander woord voor afvallen. Afvallen doe je zoals door meer energie te verbranden dan je via voeding binnenkrijgt. Dit wordt ook wel een negatieve energiebalans genoemd (zie onderstaande afbeelding); er gaan meer calorieën uit dan in.

Energiebalans

Als je van plan bent om aan je vetpercentage te werken, raad ik aan om dit langzaam aan te pakken. Start niet gelijk met een crashdieet maar verminder langzaam je calorie-inname zodat je uitkomt op een negatieve energiebalans van 10 tot 15 procent. Simpel gezegd: 10 tot 15 procent minder dan je lichaam nodig heeft. Misschien is er sprake van een disbalance van je hormonen of heb je een tekort aan mineralen en vitaminen.Dan gaat het ook niet lukken!

Heb je klachten dan is het verstandig om een bloedwaarden onderzoek te doen en met  die uitslag je voeding daar aan te passen.(totalbody program metabolic )

Kan je plaatselijk vet verbranden?

Ik heb slecht nieuws… en goed nieuws.  Plaatselijk vet verbranden bestaat jammer genoeg niet met sporten. De enige manier om het vet op je buik, armen of heup te verbranden is dus door (langzaam) af te vallen. Dit betekent waarschijnlijk ook dat je bijvoorbeeld vet verliest in het gezicht, of als vrouw op je borsten of billen. Houd er dus rekening mee dat vet verbranden zijn voor- en nadelen heeft….. maar er is een goed alternatief op de markt.

Die platte buik krijg je dus niet door elke dag sit-ups te doen 😉

Hoe krijg ik dan die strakke buik?

Die strakke buik of armen krijg je door een aantal maanden meer energie te verbranden dan wat in je allemaal in je mond stopt. Let hierbij op dat je een gezond en gevarieerd voedingspatroon aanhoudt. Combineer dit met een Bio lipolyse  dan kun je je plaatselijke vet verbranden op een veilige manier. Let er op dat je niet te hard van stapel loopt en te weinig eet. Dan loop je namelijk het risico dat je te veel spiermassa verbrandt. Bij Bio lipolyse train je Spiermassa en verbrand je je vet  tegelijk je spiermassa is juist belangrijk voor het instant houden van je metabolisme en daarmee je vet verbranding.

Wat is Bio-lipolyse ?