DIT is de reden dat pittig eten gezond is.

Pittig  eten is misschien niet zo razend populair, maar in landen als Indonesië eten ze haast niets anders. Je hebt veel verschillende niveau’s, Indiaas eten, Mexicaans en Thais eten. Het is allemaal net wat anders. Sommige mensen vinden het heerlijk, anderen vinden het walgelijk.
Mensen met overgevoelige smaakpapillen zullen pittig eten niet lekker vinden omdat het te sterk is. Maar producten als peper, currypasta en kurkuma kan veel meer doen dan alleen wat smaak toevoegen.

Onderzoekers ontdekten dat het eten van kruiden veel voordelen biedt.

Humeur
Pittig eten zorgt ervoor dat je endorfine aanmaakt, dit is een serotonine die ons een gelukkig gevoel geeft. Ook helpt dit om stress, angst en depressies te verminderen.

Lang leven
Er is nog niet heel veel onderzoek gedaan naar pittig voedsel. Wel is er al een interessante studie geweest die aantoonde dat het risico van overlijden afneemt met 14% door het regelmatig eten van pepers. Pittig eten is goed voor veel aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, kanker en obesitas, maar je leeft er dus ook nog eens langer door.

Het voorkomen van kanker
De capsaïcine die gevonden is in hete pepers heeft invloed op de kankercellen. Het kan zelfs zo gebruikt worden om kanker te bestrijden. Curcumine, dat gevonden wordt in curry’s en pasta’s, remmen de groei van kankercellen ook.

Het voorkomt hartproblemen
Talloze studies toonde aan dat mensen die in landen wonen waar er kruidig wordt gegeten minder hartaanvallen en hart-gerelateerde ziekten hebben dan andere landen waar er minder pittig wordt gegeten. Hete pepers zorgen namelijk voor een lagere LDL-cholesterol en verhoogde HDL-Cholesterol in je lichaam. HDL cholesterol verbetert de bloedcirculatie, terwijl teveel LDL cholesterol kan leiden tot hoge bloeddruk en diabetes. Paprika’s bevatten veel antioxidanten, die belangrijk zijn voor gezondheid van het hart.

Sinussen
Een pittige maaltijd kan je slijmvliezen en sinussen reinigen. Ook zijn hete pepers een rijke bron van Vitamines die je helpen om je slijmvliezen te versterken en je immuunsysteem beschermen tegen veel ziektes.

Gewichtsverlies
Onderzoekers toonde aan dat pittig eten niet alleen je metabolisme verhoogt, maar ook je hongergevoel onderdrukt. Het verlangen naar zoetige en hartige lekkernijen is verleden tijd. In 2011 toonde een studie aan dat het eten van rode pepers je sneller calorieën laat verbranden. Het onderdrukt je eetlust dus!

Buikpijnen

Pittig voedsel heeft een slechte reputatie als het gaat om maagpijn, maar studies tonen aan dat pittig eten juist goed is voor je maag. Het eten van kruidig voedsel helpt daadwerkelijk zweren voorkomen en vermindert de hoeveelheid maagzuur in je maag. De capsaïcine in hete pepers vallen de bacteriën aan die maagzweren vormen in je maag.