Met onze tips lukt afvallen in 2017 wel!

jan3
 

Afvallen staat op de 3e plaats van goede voornemens. Toch beginnen de meeste mensen elk jaar weer opnieuw met hun poging tot een gezond lichaam. Met deze 5 tips helpen we jou zodat jij wel afvalt in 2017.

1. Zorg dat je lichaam niet op “rantsoen” gaat

Veel mensen combineren een te intensief sportschema met een dieet dat te weinig voedingsstoffen bevat waardoor ze zichzelf voortdurend uithongeren. Wanneer je niet de juiste voedingsstoffen binnen krijgt en toch gaat bewegen gaat je lichaam op rantsoen, en slaat het alleen maar meer vet op. Het is daarom belangrijk om te kijken wat je lichaam nodig heeft. Je hebt gezonde tussendoortjes nodig die rekening houden met je doelen en maaltijden die je de energie geven die juist jij extra nodig hebt op dit moment. Zorg dus dat je gezonder eet, maar wel voldoende. Wil je persoonlijk advies over wat je het beste wel en niet kunt eten?

Lees meer over het persoonlijk voedingsplan Total Body Metabolic.

 

2. Ga niet op dieet, verander je levensstijl

Zijn je doelen wel haalbaar? Wanneer je een te ambitieus doel voor ogen hebt, zal je dit na je dieet nooit meer kunnen vasthouden. Dit is het bekende jo-jo effect, waarmee je van dieet naar dieet zult gaan. Wanneer je een goed voornemen verdeeld in kleine stapjes, maakt het vanzelf deel uit van je levensstijl. Hierdoor wordt het een gewoonte. Zo zul je merken dat je lekkerder in je vel zit en niet het gevoel hebt dat je iets mist.

 

3. Ontgift je lichaam

Ons lichaam wordt dagelijks aan giftige stoffen blootgesteld. Dit gaat bijvoorbeeld om lucht- en waterverontreiniging en allergenen. Ook zit er bijvoorbeeld kwik in onze vis en toegevoegde hormonen in onze kip. We drinken alcoholische dranken en ons voedsel zit vol additieven en conserveringsmiddelen (E- nummers).

Ons lichaam bezit natuurlijke eigenschappen om gifstoffen uit ons systeem te verwijderen. De lever filtert afvalstoffen uit het bloed. Een gezonde lever betekent een gezond lichaam, een betere slaapkwaliteit en meer energie. Toch kan het zijn dat je een teveel aan afvalstoffen in je lichaam opbouwt. Enkele symptomen kunnen zijn constipatie, maagzuurproblemen, slechte spijsvertering, winderigheid, gewichtstoename en overmatige slijmproductie.

Wanneer je wilt afvallen is het verstandig om je eerst te ontdoen van de schadelijke stoffen in je lichaam door een detox kuur te ondergaan. Je zult merken dat je dan veel sneller resultaat zult zien.

Lees meer over hoe je jouw lichaam kunt ontgiften.

 

4. Beweeg nóg meer

Als je beweegt met als doel om af te vallen dan is een half uur trainen per dag niet genoeg. Dat heeft onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Pittsburgh  uitgewezen. De resultaten gaven aan dat 55 minuten bewegen per dag, 5 dagen in de week, minimaal nodig is om 10% van je gewicht kwijt te raken en dat zo te houden.  Hieronder wordt verstaan alle beweging  waar je sneller door gaat ademen, maar nog gewoon bij kunt blijven praten. Dat kan dus een stevige wandeling zijn, een stuk fietsen, of eens even flink werken in de tuin. Lijkt dit lastig? Met de aanpak van EMS is het mogelijk om in 20 minuten een work-out te volgen die gelijk staat aan 1 uur in de sportschool.

Lees meer over de werking van EMS

5. Smokkel zo nu en dan

Afvallen moet aangenaam blijven. Alleen dan houdt je dit het langste vol. Zo ontwikkelde onze voedingsdeskundige de zogenaamde smokkel dag. Concreet betekent dit dat je zes dagen gezond eet en de zevende dag minder let op wat je eet. Kies ook op deze smokkel dag zoveel mogelijk voor natuurlijk eten en laat vet en suikerrijke voeding en alcohol zoveel mogelijk staan. Met een smokkel dag geniet je op een gezonde manier en zul je weinig of niet aankomen. Het Total Body Metabolic dieet voorziet in een persoonlijk voedingsplan op jouw lichaam inclusief smokkeldag.

Lees meer over Total Body Metabolic
 

 

Extra hulp bij afvallen?

In onze vestigingen hebben wij voor ieder doel, en ieder budget een oplossing. Laat je gratis en vrijblijvend informeren hoe wij jou kunnen helpen je doelen van 2017 te behalen!

Zoek hier een vestiging bij jou in de buurt