Kan je lichaam in de ‘spaarstand’ terecht komen als je gaat lijnen?

  • Heeft je lichaam een ‘spaarstand’ die wordt ingeschakeld als je gaat lijnen? Veel lijners noemen die spaarstand als verklaren voor het feit dat hun pogingen om minder zwaar te worden geen vrucht dragen. Een onderzoek wees uit  dat de spaarstand bestaat , maar hij verklaart niet waarom je niet afvalt.

Hij gaat namelijk pas aan als je wèl bent afgevallen. Om te beginnen  omdat iemand die minder weegt minder energie nodig heeft om haar/zijn lichtere lichaam mee te zeulen. Dat kan bij een vrouw die van 90 naar 80 kilo gaat zo 100 kilocalorieën per dag schelen, en daarnaast wordt de kachel van het lichaam bij succesvolle lijners lager afgesteld. Adaptieve thermogenese heet dat verschijnsel. Maar ook dat heeft een beperkt effect. Voor wie 10 kilo is afgevallen gaat dat om 65 kilocalorie.

Kortom: de spaarstand bestaat, maar hij verklaart niet waarom jij niet afvalt, daarom werken wij met Totalbodyprogram Metabolic  geen dieet maar een voedingsadvies op je persoonlijke bloedwaarden  tevens  goed te combineren met een voedsel intolerantie test  voor optimaal  voedingsadviezen.

Total Body Metabolic