Total Body Medical

1

Pijn is vervelend. De oorzaak van pijn komt door weefselsschade. Pijn hoeft geen eenduidige oorzaak te hebben, maar kan ook plots voorkomen. Daarnaast is er chronischepijn. We spreken over chronischepijn wanneer deze lang aanhoudt, of wanneer een bepaalde pijn steeds terugkomt. Met Total Body E.M.S. Proberen we door het stimuleren van het spierweefsel op een verantwoorde manier de pijn te verminderen. Ook kunnen we met onze behandelingen ziektes als diabetes omkeren.

Total Body Medical kan verlichting bieden bij de volgende gevallen van chronische pijn:images

 • Reuma
 • Fibromyalgie
 • Chronische gewrichtsklachten
 • Artrose
 • Lage rugpijn
 • Menstruatiepijn
 • COPD
 • Multiple Sclerosis

Door middel van de elektro-simulator (EMS) trainen we gericht uw lichaam en verlichten we chronische pijn. EMS kan worden gebruikt voor de behandeling van acute en chronische pijn, blessures en verschillende spier- en zenuwpijnen. EMS wordt ingezet met als doel:

 • Verbeteren van de spierspanning en spierkracht 
 • Sneller herstel bij blessures
 • Sneller herstel na operatie of fractuur
 • Verbeteren van de spierspanning na een periode van verplichte bedrust
 • Verbeteren van de spierspanning na dieet

Total Body Medical kan helpen bij:

Diabetes

Beweging is ook goed voor mensen die al diabetes hebben. Het verbetert de werking van insuline, en dus de bloedsuiker. Daarnaast kan de juiste voeding ervoor zorgen dat je aanzienlijk minder klachten hebt en zelfs eventuele medicatie kan afbouwen. Dit hoeft niet zo lastig te zijn als veel mensen je doen beweren. Zonder teveel inspanning kun je verbluffende resultaten boeken waar zelfs de medisch specialisten van staan te kijken. Lees meer. 

Lipoedeem


Lipoedeem betekent letterlijk vet- en vochtophoping. Lipoedeem is een pijnlijke en chronische ziekte. Bij lipoedeem is er een stoornis in de aanmaak van vetweefsel. Bovendien is de afvoer van vocht via de lymfvaten niet optimaal bij mensen met lipoedeem. Controleren of jij het hebt? Lees ons artikel.

Multiple Sclerosis

EMS is een toepasbare, veilige en effectieve trainingsvorm voor patiënten met SPMS. Uit onderzoeken blijkt dat 8 van de 9 patiënten met SPMS een verbetering ervaren in functie, zoals afgemeten aan de EDSS beoordeling welke inzicht geeft in de totale gezondheid van een persoon.

COPD

COPD-patiënten zijn door hun kortademigheid niet altijd in staat om intensieve duurtraining te doen. Elektrostimulatie van de spieren is een goed en minder belastend alternatief.

COPD is een verzamelnaam voor longemfyseem en chronische bronchitis. Maar COPD is meer dan een aandoening van de luchtwegen. Het is een systemische aandoening die ook gevolgen heeft buiten de longen. Zo komt zwakte van de skeletspieren veel voor bij COPD-patiënten. Een gebrek aan lichamelijk activiteit speelt hierbij een grote rol. Longrevalidatie is dan ook succesvol om spierfunctie te verbeteren. Maar patiënten met ernstige COPD zijn niet altijd in staat om intensief te trainen omdat ze snel kortademig en moe worden. Met de EMS trainingen kunnen mensen met COPD toch spieren trainen.

Postnataal

Tijdens en na de zwangerschap kunnen hierdoor pijnklachten ontstaan in de lage rug, bilspieren, heupen en bovenbenen. Deze pijn hangt vaak samen met houding en/of beweging. Onze therapie bestaat uit gerichte adviezen over houding en beweging in de dagelijkse bezigheden, het trainen van de juiste spieren met E.M.S. en uitleg over hoe het beste met de energie kan worden omgegaan. Kortom: Total Body Postnataal helpt je van je eventuele klachten na je zwangerschap af te komen.  Lees meer

Frozen shoulder

Een frozen shoulder begint meestal eerst met pijnklachten. Pas daarna treedt de bewegingsbeperking op de voorgrond die ook gepaard kan gaan met veel pijn. In een later stadium nemen de pijn en de bewegingsbeperking weer af. De klachten lossen zich vrijwel altijd vanzelf op, maar houden gemiddeld zo’n één tot anderhalf jaar aan. Doordat de spieren lange tijd niet worden gebruikt kunnen soms blijvende bewegingsbeperkingen ontstaan. Doordat de pijn doorgaans snel erger wordt als men niet beweegt, kan een frozen shoulder leiden tot langdurige en ernstige slaapproblemen die het normaal functioneren overdag in grote mate kunnen belemmeren of zelfs onmogelijk maken. Lees meer