Dit worden de gezonde voedseltrends van 2017

 

Naar jaarlijkse gewoonte tipt het Amerikaanse vakblad Today’s Dietitiangezonde voeding met een hoog trendgehalte. Als we het jongste rapport mogen geloven, dan eten we in 2017 onder meer veel zaden, noten en granen.

Die term slaat op het feit dat mensen vaker willen stilstaan bij het eten dat ze in hun mond steken. Vanwaar komt het? Is het al dan niet onbewerkt? Die aanpak leidt volgens experts logischerwijs tot een gezonder eetpatroon en gewicht. Uit de rondvraag blijkt dat zaden – van chia- tot hennepzaad – het komende jaar heel populair zullen worden. Dé trend van 2016 – glutenvrij eten – zal volgens de bevraagde diëtisten verder afzwakken.

Dit voedsel zal het maken in 2017

1. Zaden

2. Avocado

3. Noten (zoals amandel- en walnoten)

4. Gefermenteerde levensmiddelen zoals yoghurt

5. Oude graansoorten

6. Boerenkool

7. Groene thee

8. Voedingsmiddelen op basis van kokos

9. Exotisch fruit

10. Zalm

Het vakblad, dat er de voorbije vijf jaar niet naast zat met de voorspellingen, geeft in het verslag nog enkele tips mee voor een gezond 2017. Zo staat er dat mensen er goed aan zouden doen om meer fruit en groenten te eten en verse producten met een hoge voedingswaarde. De experts raden af om te kiezen voor bewerkte voedingsmiddelen te kiezen en je te focussen op cijfer op de weegschaal. Laat je professioneel adviseren bij Total Body program