Actief trainen met diabetes

E.M.S. Iets geks? Misschien wel, maar wie gemakkelijk fit wil worden moet het ervaren. Total Body E.M.S. Is de training van nu. Ik ben voor de actieve training gegaan. Dit omdat ik persoonlijk sporten niet zo bijzonder leuk vind. Dus heb ik mezelf op sleeptouw genomen. En eerlijk waar, nu is het leuk!

De Total Body Coach had alles voorbereid. Nog voor we aan de slag gingen liet hij geen vraag onbeantwoord over mijn gezondheid. Na de intake liet ik me in de elektrode vesten zakken en was het tijd om te beginnen. Meteen al had ik er plezier in. Ook was de gedachte dat de coach elk moment meekijkt of de oefening goed werd uitgevoerd geruststellend. Een beetje valsspelen om het jezelf gemakkelijker te maken zat er dus niet in.

Te lage pulsen werden onmiddellijk gespot en gecorrigeerd. Zo bleef het intensiviteitsniveau hoog. Na 20 minuten trainen (die gelijk staat als 3 uur) zat de training erop. Dit tot grote vreugde van mijn bloedsuiker, de bloedwaardes werden weer gecheckt en de uitslagen waren overduidelijk: voor de training 190 mg / dl, na de training 64 mg / dl. Een uur voor de training had ik mijn tijdelijke insulinepomp verlaagd met 10% en tijdens het sporten losgekoppeld. Na de training, nog drie uur in een lage tijdelijke basale hoeveelheid (40%) om mijn bloedsuikerspiegel binnen de normale grenzen te houden.

Zelfs vandaag tijdens de “afterburn” is de training nog steeds in mijn bloedsuikerspiegel merkbaar. Mijn conclusie: Ik zal doorgaan met Total Body EMS training als aanvulling op lopen, spinning, en zwemmen, omdat ik hoop zo op te bouwen, zelfs de diepe spieren om vet te verbranden en de stofwisseling te activeren voel ik nu. Het past de balans en de gespierde onevenwichtigheden en de slechte houding aan. Ik zal individueel mij doelstellingen met mijn eigen personal trainer aanpassen. En bovendien zijn deze tintelingen in de spieren super en verslavend! De volgende training staat al in de agenda. Tot ziens. Ik kom zeker terug voor de Total Body E.M.S. Training.

Tot ziens, Marieke.

 

Terug naar overzicht