Albert Simon

Herkent u het gevoel van lusteloosheid, overgewicht, gewrichtspijnen waardoor je niet of nauwelijks kunt sporten en dat als excuus gebruikt om niet uit je stoel te komen? Ik heb hier meerdere jaren last van gehad. Nu gebruik ik al jaren medicijnen tegen onder andere een te hoog cholesterol en als je de bijsluiter leest dan zijn met name de gewrichtspijnen wel deels te verklaren.

 

De negatieve spiraal waar je dan in terecht komt is dat je niet sport omdat je pijn hebt, je in gewicht toeneemt en de dosering niet kan of mag verlagen omdat je cholesterol te hoog is. Hierdoor blijven de pijnen, die vooral bij het opstaan naar voren komen. Miranda Jansen, een vriendin van mij die werkzaam is bij Health Counseling Nijmegen / Druten, heeft mij meerdere keren gevraagd om eens langs te komen voor een vrijblijvend gesprek.

Uiteindelijk heb ik november 2016 een afspraak gemaakt met Elvira Richters, is er bloed geprikt en vervolgens is aan de hand van meerdere bloedwaarden een op mij afgestemd voedingsplan opgesteld. Dit voedingsplan bestaat uit 4 fasen, waarvan de eerste twee best wel zwaar zijn. Deze twee fasen duren bij elkaar 16 dagen, waarna je in fase 3 meer vrijheid krijgt om binnen het voedingsconcept te gaan combineren. Fase 4 is uiteindelijk de fase van gewichtsbehoud.

Inmiddels zijn we 10 maanden verder en ben ik 12 kilo afgevallen, heb ik van de cardioloog te horen gekregen dat mijn cholesterol aanzienlijk is gedaald als gevolg waarvan ik mijn betablokkers niet meer hoef te slikken en de dosering van de cholesterol verlagers is gehalveerd.

Geleidelijk aan zijn ook de gewrichtspijnen verdwenen en ben ik weer gaan sporten. En als ik trek heb om te zondigen? Dan doe ik dat ook en eet en drink ik wat ik wil om vervolgens met behulp van het voedingsadvies weer terug in het gareel te gaan, zonder dat de kilo’s er weer aan vliegen.

Healthcounseling  Miranda en Elvira, allebei bedankt voor jullie steun en advies.

 

Albert Simon

September 2017