Ben je nog te zwaar ? 4 tips voor je overbodige kilo,s

Vindt je het vervelend om op de weegschaal te gaan staan,ben je inmiddels wel bezig om gewicht te verliezen? Wij geven gezonde tips waarmee je je wapent voor de strijd tegen overbodige kilo’s.

1- Stevig lopen

Je krijgt veel adviezen om af te vallen : Cardiotraining, vooral hardlopen, fietsen, of crosstraining, maar wist je dat juist deze vorm van trainen niet het gewenste effect heeft? Het zorgt namelijk voor een toename van cortisol. Dit hormoon beïnvloedt de hoeveelheid en verdeling van lichaamsvet. Dat zou op zich niet zo erg zijn als we inderdaad gingen vechten (‘fight’) of wegrennen (‘flight’) bij iedere keer dat we stress of angst voelen. Zijn we echter in een constante staat van lichte stress dan blijft het vet dichtbij de lever opgeslagen om snel beschikbaar te zijn als er weer een noodgeval dreigt. Hardlopen of een andere vorm van cardio is een vorm van ‘flight’: het zorgt ervoor dat je lichaam als gek cortisol aanmaakt, terwijl je leven niet in gevaar is. Ga liever 2x per dag een (stevig) half uurtje wandelen. Supergezond! Wandelen zorgt voor de nodige ontspanning en het is een perfecte manier om stress te verminderen. Tijdens het wandelen maakt je lichaam de ‘geluksstofjes’ endorfine en serotonine aan: hormonen die ervoor zorgen dat je je blij en ontspannen voelt. Je cortisol spiegel daalt en angstige en depressieve gevoelens nemen af. Wandelen maakt je dus blijer, rustiger en minder gestrest. Wandelen is ook goed voor ons lichaam: je verbrandt namelijk niet alleen de nodige calorieën maar je werkt ook rustig aan een betere conditie. Een uur stevig doorlopen (6 kilometer) kost ongeveer 240 kilocalorieën. Wie dagelijks een half uur wandelt, kan dus flink afvallen: één kilo in twee maanden en zes kilo in een jaar. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een paar goede (wandel)schoenen (en een hond).

2- Let op je gewrichten

Om ook op latere leeftijd nog lekker te kunnen bewegen is het belangrijk dat je jouw lichaam goed onderhoudt. Uiteraard speelt voeding hierin een belangrijke rol, maar geef je jouw gewrichten ook de extra aandacht die het verdient? Met wandelen op gras of een andere zachte ondergrond help je jouw gewrichten te ontlasten. En ook glucosamine ondersteunt de aanmaak van kraakbeen in je gewrichten waardoor je soepel kunt blijven bewegen. Met behulp van magnesium zorg je voor het belangrijke evenwicht in het lichaam tussen spanning en ontspanning. Tot slot kan duivelsklauw helpen wanneer je gewrichten pijnlijk zijn.

3- Krachttraining

Krachttraining is zeer effectief om vet te verbranden. Effectiever dan cardiotraining! Tijdens 20 minuten Be-fit,kun je wel 600 calorieën verbranden, maar daar blijft het niet bij: ook in de 24 tot 48 uren die volgen ligt het effect van de vetverbranding, bij Bodytec
(kracht training) een stuk hoger dan bij cardiotraining: het zogenoemde ‘kick back’ effect. Met een cardiotraining zal je tijdens de training meer calorieën verbranden dan tijdens het fitnessen. Je lichaam schakelt als het ware naar een hogere versnelling, om je spieren te voorzien van extra energie. Enkele uren na de cardiotraining (het uurtje hardlopen of fietsen) stabiliseert je lichaam zich en schakelt het weer terug. Bij
EMS Training (krachttraining) blijft je lichaam daarentegen in de hogere versnelling. Hierdoor put je de energie uit je vetreserves met als resultaat meer vetverlies. Vet neemt meer ruimte in dan spieren waardoor je bij afname een slanker lichaam krijgt. Geen fan van de sportschool? In 20 minuten kun je met EMS Training prima aan de slag . Push-ups, jumping jacks, burpees en andere oefeningen met je eigen lichaamsgewicht zorgen ervoor een dat je jouw vetverbranding een extra prikkel geeft.

4- Eten en drinken
Eten en drinken wat je lichaam nodig heeft!! NIET VULLEN MAAR VOEDEN Uiteindelijk draait het simpel gezegd om de energiebalans. Wil je afvallen? Zorg dan voor een balans.
Bij Totalbodyprogram Metabolic geven wij u een voedingsadvies op uw eigen bloedwaarden beter kan toch niet !!!