Burn-out? Denk aan je voeding.

Hoeveel problemen mensen hebben het maar kunnen het niet zeggen maar het wel beschrijven als ze hun klachten vertellen? Ze hebben geen energie om de dag door te komen, voelen zich al jarenlang niet meer fit en zijn helemaal uitgeput. Ze hebben regelmatig last van depressieve klachten en/of voedselallergieën en meestal hebben ze een lange zoektocht achter de rug in het reguliere circuit. Daarna volgden verschillende therapeuten in het complementaire circuit maar een werkelijke, blijvende oplossing hebben ze nog niet gevonden.

Een persoonlijk voedings plan is de beste start bij een burn-out. Bij een burn-out ligt onze eerste focus grotendeels op voeding. Volgens ons is Totalbody Metbolic een persoonlijk voedingsplan het beste startpunt. We worden zo ongelooflijk misleid én verleid als het gaat om onze voeding. 80% van wat in de supermarkt ligt noemen wij geen voeding maar vulling of zelfs vervuiling. Het zijn bewerkte producten die volop chemische stofjes bevatten die ons lichaam niet herkent als voedsel. Zodra het binnenkomt wordt er alarm geslagen en ons lichaam werkt zich drie slagen in de rondte om al die stofjes weer veilig af te voeren voordat ze schade aan kunnen richten. Dat afvoeren kost veel energie. Hoe kan een lichaam zich topfit voelen als het geen voedingsstoffen krijgt maar wel steeds in staat van paraatheid moet zijn? Ons eerste advies is om eens samen kritisch te kijken naar wat je eet.

Wil je weten wat we adviseren rondom voeding, kijk dan rond op onze website www.totalbodyprogram.nl

Voeding voor je hersenen ook die vernieuwen zich.

De voeding die we adviseren voor je lichaam is ook gezonde voeding voor je hersenen. Dat is logisch, want je hersenen zijn een onlosmakelijk onderdeel van je lichaam. Dat onze reguliere geneeskunde allerlei specialisten kent voor onderdelen van ons lichaam wil niet zeggen dat ons lichaam geen holistisch geheel is. Dat is het wel. Zo hebben slecht functionerende nieren, longen en lever een negatief effect op geestelijke prestaties en is diabetes een risicofactor voor Alzheimer. Er komt steeds meer onderzoek dat aantoont dat we met onze voeding grote invloed hebben op onze gezondheid en vitaliteit. Het is dus niet vreemd dat er ook steeds meer onderzoek komt dat een grote relatie laat zien tussen “hersenziektes” zoals dementie en depressies en onze voeding. Hoe we ons voelen wordt voor een groot deel bepaald in onze darmen. Daarbij is er nog meer goed nieuws: onze hersenen zelf zijn plastisch: ze kunnen zich vernieuwen. Vroeger dachten we dat hersencellen afstierven en er geen nieuwe werden aangemaakt. Nu weten we dat dit niet zo is; onze hersenen maken tot op hoge leeftijd nieuwe hersencellen aan. Daar hebben ze echter wel gezonde voeding voor nodig.

Voor meer informatie of een intake gesprek maak vrijblijvend kennis met ons, we gaan dan kijken wat we voor je kunnen betekenen .klik hier voor een afspraak

In veel gevallen kun je de kosten vergoed krijgen via de ziektenkosten verzekering *.

*(afhankelijk van je polis )