Debbie was er klaar mee, en gooide het roer om!

 

Soms zijn er van die momenten dat je er helemaal klaar mee bent, dat je niet tevreden bent over je lichaam en je gewicht. Wat een aantal jaren geleden nog zo makkelijk ging met afvallen, blijk ineens een stuk lastiger te zijn en meer moeite te kosten. Altijd op eigen houtje was het geluk, met shakes, met crash diëten, met afslankpillen, extreem veel sporten en noem maar op. Maar het gevaar is dat je snel terug valt in je oude eetpatroon en de kilo’s er zo weer bijzitten. Boven je 40ste nog een kindje krijgen is geweldig, alleen mijn lichaam reageerde anders dan toen ik 14 jaar geleden een kindje kreeg. Waar ik 14 jaar geleden binnen een week mijn oude kleding weer paste, was het nu een ander verhaal. Door medische klachten kon ik ook niet sporten en werd het nog lastiger om sneller gewicht te verliezen. Ze zeggen wel eens elk pondje gaat door het mondje, maar dat is ook echt zo. Je hebt zelf de regie in handen van je eigen lichaam, op het moment dat je je niet prettig voelt moet je er zelf ook wat aan gaan doen. Voor mij was dat het einde van het jaar het geval, ik was er klaar mee. Ik ben zelf degene geweest die alles naar binnen heeft gewerkt en die het zover heeft laten komen. Ik had geen overgewicht, maar voelde mezelf niet prettig met hoe het was. Via een kennis hoorde ik positieve verhalen over Total body metabolic.
 
Op 31 december 2016 de stoute schoenen aangetrokken en de site bezocht en maar gelijk een mailtje gestuurd naar Total Body Nijmegen. Wat mij aansprak was dat het geen dieet is, maar een aanpassing van je voedingspatroon. Het is niet een tijdelijke oplossing maar tools voor de rest van je leven.
 
Op 4 januari was mijn eerste afspraak al bloedprikken en wegen…..vooral dat laatste. Ik schrok me kapot, nog nooit was ik zo zwaar geweest buiten mijn zwangerschappen om. Ik was er echt klaar mee en kon niet wachten om te beginnen met Total Body metabolic. Helaas moest er nog even gewacht worden op de bloeduitslagen en het voedingsplan, maar dat weerhield mij er niet van om alvast zelf te beginnen, dus niet meer snoepen en letten op wat ik at. 18 januari begonnen met fase 1 (2 detox dagen), deze vielen mij niet tegen en waren goed te doen. Het voedingsplan uitgebreid bekeken en al aan het plannen gegaan wat ik dan zou gaan eten in fase 2. Per dag staat duidelijk aangegeven wat je per maaltijd aan voeding moet eten en hoeveel. Je mag zelf de keuze maken uit de voedingslijst met de daarbij behorende voedingsmiddelen. Dat je zelf een keuze mag maken uit het voedingsplan/lijst vind ik het fijnste.
 
Je wordt steeds creatiever met het maken van combi’s en de Facebook pagina waarop deelnemers hun recepten delen is super handig. Natuurlijk wordt ik in mijn omgeving geconfronteerd met heerlijke andere dingen, maar ik kan de verleiding goed weerstaan. Er zijn ook momenten dat je zin hebt om te snaaien, maar dat is een pure mind setting want echt honger heb je niet. De 3 maaltijden zijn voldoende op een dag. Het vele water wat je erbij moet drinken is wel mijn ding…..ik hou niet van water drinken. Maar zoals ik al zei wordt men creatief en laat ik 2 stuks fruit op een dag vallen en doe daarvoor een beetje dixap in mijn water.
 
Nu 4 weken verder en bijna 9 kilo lichter. Ik zit weer op het gewicht van voor mijn laatste zwangerschap, ik heb meer energie en voel mij super. De begeleiding is ontzettend fijn en altijd te bereiken. Ik zou het echt iedereen aanraden.
 
Debbie