kruiden

Deze keuken kruiden behandelen diabetes mogelijk net zo goed als medicijnen

Kruiden kunnen een alternatieve manier zijn om glucose in balans te houden

Voedingswetenschappers hebben ontdekt dat een aantal kruiden die vrijwel iedereen in het keukenkastje heeft staan, mogelijk de potentie hebben om diabetes 2 te behandelen en wel op dezelfde manier als de huidige voorgeschreven medicatie dit doet.

Deze bevindingen van Elvira de Mejia, professor Food Science en Human Nutrition (University of Illinois at Urbana-Champaign) werden gepubliceerd in Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Sommigen mensen houden diabetes 2 onder controle door verandering van voeding en meer lichaamsbeweging, anderen gebruiken medicatie om de glucose in balans te houden. Niet iedereen lukt het om veranderingen in levensstijl aan te brengen, terwijl dit wel wenselijk is voor diabetes patiënten.

Rozemarijn, oregano en marjolein

Aan de hand van eerdere studies die aantoonden dat kruiden een alternatieve, natuurlijke manier bieden om diabetes 2 te behandelen, onderzochten professor de Meija en haar team dit verder en namen ze de eigenschappen van de kruiden rozemarijn, oregano en marjoraan onder de loep. Onderzocht werden: Griekse oregano (Origanum vulgare), marjolein (Origanum majorana), rozemarijn (Rosmarinus officinalis) en Mexicaanse oregano (Lippia graveolens).

Ze onderzochten commerciële gedroogde kruiden en gekweekte kruiden uit de kas op hun capaciteit om de activiteit van 2 enzymen te remmen: DPP-IV (ook wel DPP-4 genoemd) en PTP1B. DPP-IV speelt een rol in de insulinesecretie en PTP1B is betrokken bij insulinesignalering. Deze enzymen zijn het doelwit van medicatie die diabetes onder controle moet houden.

De kruiden die gekweekt waren in de kas bleken meer polyfenolen en flavonoïden te bevatten dan de commerciële gedroogde kruiden. Ook bleek dat de rozemarijn, Mexicaanse oregano en marjolein (uit de kas) de beste remmers van DPP-IV zijn. Extracten van de commerciële gedroogde kruiden bleken daarentegen de beste remmers van PTP1B te zijn. Verdere analyse onthulde een serie van bestanddelen die bijdragen tot deze remmende effecten.

In januari 2014 publiceerde Medical News Today een studie naar Chinese kruiden bij diabetes 2: Chinese herbal medicines may halt progress of type 2 diabe

 Ook voor Diabetes omkeerbaar maken  informeren wij u graag   klik Hier