Griep voorkomen zorg voor een goede weerstand

 

Er is geen geneesmiddel tegen de griep zelf het wordt door een virus veroorzaakt , je eigen lichaam moet het dus zelf oplossen.

Wat kun je zelf eraan doen ?

Rusten!!

Om je lichaam te helpen zo snel mogelijk van het griepvirus af te komen is het belangrijk om jezelf rust te gunnen en in een stabiele omgeving qua temperatuur te blijven.Als je steeds van binnen naar buiten gaat belast je je lichaam alleen maar waardoor het lange zal duren voordat het over gaat .

Weerstand opbouwen.

Het allerbelangrijkste bij griep is rustig uitzieken en je lichaam de tijd en middelen geven om tegen de griep te vechten de Mood energie kuur bevat alle ingredienten om je weerstand weer op peil te brengen .

MOOD, WAT IS HET & HOE WERKT HET?

 

Een energiekuur op basis van verschillende hoogwaardige ingrediënten die elk hun eigen effect hebben op ons energiepeil. Zeker in deze periode is het een populair product; wanneer we last hebben van voorjaarsmoeheid, aankomende griep en of studenten die wel wat extra energie kunnen gebruiken..

Een 14 daagse vitaliteitskuur voor…

 • Iedereen die nood heeft aan extra energie
 • Herstellen of voorkomen van de griep
 • Wie te maken krijgt met stressvolle situaties
 • Personen die zware fysieke of mentale prestaties moeten verrichten
 • Wie extra ondersteuning zoekt tijdens een afslankingsdieet
 • Iedereen wiens liefdesleven wat extra vuur kan gebruiken
 • Wie last heeft van het welgekende “winterdipje”
 • De gekende voorjaarsmoeheid die volgt op een lange winter
 • Studenten

Een flesje Mood bevat :

 • Ginseng
 • Carnitine
 • Choline
 • Inostol
 • B vitamines
 • L-glutamine
 • Rhodiola Rosea

GINSENG

Welke ginseng is goed?
Voor we u de voordelen van ginseng uitleggen, willen we u eerst een bijzonder verhaal vertellen over de ginseng die wij gebruiken.

Ginseng is een wortel die 6 jaar tijd nodig heeft om te groeien. Dat wil zeggen dat een boer minstens 6 jaren moet investeren alvorens hij ook maar iets terugverdient. Stel u voor dat u na 6 jaar hard werken pas iets begint te verdienen…

Daarom gebeurt het vaak dat men de wortels na 2 of 3 jaar al rooit, of heel veel pesticides gebruikt om de oogst zo groot mogelijk te houden.

Wij garanderen u 100% dat de ginseng die wij gebruiken de zuiverste (en dus duurste) kwaliteit wereldwijd is. De wortel is gegarandeerd pas na minstens 6 jaar geoogst en de ginseng is absoluut pesticidenvrij.

Vaak worden ook de blaadjes van de wortel gebruikt. Dat mag men ook ginseng noemen in een ingrediëntenlijst, maar het heeft geen echte kracht. Wij garanderen u dat wij niet de (goedkope) blaadjes gebruiken, maar de échte hoofdwortel.

Voor al onze producten geldt dat wij de allerhoogste kwaliteit leveren. Dat is waar de merknaam RainPharma voor staat. Daarom voelt men zich bij onze producten altijd net iets beter.

Wat betekent ‘panax ginseng’?

De officiële naam is panax ginseng. ´Pan´ betekent in het Grieks alles en ´axos´ betekent medicijn. Panax betekent zoiets als allesgenezend medicijn. In de traditionele Chinese geneeskunde werd daarom in vrijwel elk preparaat ginseng als bestanddeel gebruikt. De alom werkende geneeskracht van panax ginseng stuitte van oudsher op ongeloof in de westerse medische wetenschap. Tegenwoordig hebben onderzoeken daadwerkelijk de geneeskrachtige werkingen bevestigd.

Wat zijn de voordelen voor onze gezondheid?

Goed voor het aanpassingsvermogen.

Het is een adaptogeen, dat wil zeggen dat het aanpassingsvermogen van het lichaam verhoogd wordt. Je kunt storende omgevingsfactoren zoals geluidsoverlast, veranderende luchtdruk, zuurstoftekort, ioniserende straling en ultraviolette straling beter verdragen.

Tegen stress.

Ginsengwortel verbetert de stressbestendigheid. Overwerktheid, prestatiedwang, overspannenheid, werken onder druk, negatieve stemmingen en maagzweer door spanningen komen allemaal in aanmerking. Je wordt aan de ene kant rustiger en aan de andere kant gestimuleerd om geconcentreerder te werken. Deze wortel heeft zeer positieve invloeden op het centrale zenuwstelsel. Het aanleervermogen, geheugen, het sociaal functioneren en de gemoedsstemming worden verbeterd.

Tegen vermoeidheid.

De wortel van deze plant gaat vermoeidheid tegen, in het bijzonder bij senioren. Het is een tonicum, wat wil zeggen dat het vitaliserend werkt.

Als afrodisiacum.

De wortel bevordert de afscheiding van het gonadotroop hormoon. Hierdoor is het een bewezen afrodisiacum. Het verhoogt het aantal spermacellen en de levensduur van spermacellen. Ook voor de vrouw werkt de wortel als een afrodisiacum omdat de effecten van oestrogeen meer merkbaar zijn na het eten van deze wortel. Het werkt daarom goed als middel tegen impotentie, erectiestoornissen, frigiditeit, steriliteit en libidoverlies. Voor de man geldt dat het prostaatvergroting tegengaat en voor de vrouw is de wortel bewezen werkzaam te zijn tegen overgangsklachten en menstruatiestoornissen.

Voor sporters.

Alle bovenstaande voordelen gelden voor sporters, maar in het bijzonder ook het feit dat het helpt bij de verwerking van melkzuur na het sporten. Voor topsporters kan een kuur van 6 tot 9 opeenvolgende weken aangeraden worden.

Andere voordelen.

Een sterk schommelende bloedsuikerspiegel, dorst, huidjeuk, vermoeidheid worden tegengegaan door ginseng. Een bijzondere eigenschap van de wortel is dat de trek in zoet afneemt.

CARNITINE

Bekend bij sporters

L-Carinitine L-Tartraat wordt bij sporters veelvuldig gebruikt om het vetpercentage te verlagen, de prestaties te verbeteren en voor meer uithoudingsvermogen en energie in de spieren. Het voorkomt spierafbraak tijdens het sporten en vergroot op die manier het spierversterkende effect van trainen.

Geliefd bij diëters

Het is een erg geliefd ingrediënt bij mensen die een beetje willen afslanken of op gewicht willen blijven. Carnitine helpt om vetten naar de oventjes (lees: mitochondria) van de cellen te brengen, als een soort shuttle. Daar worden ze verbrand. Enerzijds verdwijnen vetten dus, anderzijds krijg je energie in de plaats. Er is een bijkomend voordeel. Carnitine helpt niet alleen bij de vetverbranding, maar gaat de mitochondria nadien ook ‘reinigen’. Bij een verbranding in het lichaam komen immers vrije radicalen (‘uitlaatgassen’) vrij.

Vegetariërs

Omdat carnitine van nature voornamelijk in vlees voorkomt, kan het een nuttige aanvulling zijn voor vegetariërs.

DE OVERIGE INGREDIËNTEN

Vitamine B1, B2, B3 en B6

In MOOD zitten hoog gedoseerde B-vitamines. Europa heeft wettelijke claims vastgelegd en verband met deze vitamines en de effecten op onze gezondheid. Deze zijn erg uiteenlopend. Deze vitamines dragen onder andere bij tot een normaal energieleverend metabolisme (meer energie), werking van het zenuwstelsel (rust en concentratie), psychologische functies (anti-stress), vermindering van vermoeidheid en ga zo maar door. Deze vitamines zijn essentieel voor een goede gezondheid en een tekort eraan kan chronische vermoeidheidsklachten veroorzaken.

L-Glutamine

Dit aminozuur wordt in principe door ons lichaam zelf aangemaakt, maar in sommige situaties (stress, vasten, ziekte, sport,…) kan onze voorraad te kort schieten. L-Glutamine is de drijvende kracht achter spieropbouw, de zuur-base balans in ons lichaam en staat centraal bij de immuniteit. Zeker bij sporters is dit een essentieel supplement, aangezien zij hier vaak een tekort van hebben, terwijl ze het zo goed kunnen gebruiken.

Rhodiola Rosea

Dit supplement werkt in de eerste plaats, zoals ginseng, als adaptogeen (aanpassingsvermogen verbeteren). Van alle adaptogene kruiden heeft rhodiola rosea de meest brede werking, waardoor het goed bij de Westerse mens past. Daarnaast verhoogt het de energiestofwisseling op celniveau doordat het de aanvoer van energiemoleculen naar de verschillende lichaamscellen vergroot. Het is enorm effectief tegen stress, depressieve klachten en het verbetert de cognitieve prestaties.

Choline en Inositol

Deze stoffen helpen het lichaam met het verwerken van vetten (zoals afwasmiddel met de afwas doet). Ze helpen de cholesterolwaarden te normaliseren, ondersteunen de lever en zorgen ervoor dat men makkelijker in slaap valt, doordat de lever voornamelijk ’s avonds en ’s nachts actief is. Daarnaast hebben choline en inositol ook veel voordelen voor de gezondheid van huid en haren (bijvoorbeeld psoriasis).

HET GEBRUIK

Bij deze energiekuur is het de bedoeling dat men gedurende twee weken elke ochtend één van de 14 flesjes drinkt. Men mag de kuur herhalen, maar niet meer dan 2-3 keer zonder een pauze in te lassen. Uiteraard zijn er ook andere gebruiken mogelijk, zoals om de paar dagen een flesje als continue onderhoudsdosis of elke maand een week tijdens de menstruaties.

BIJKOMENDE SUPPLEMENTEN

Aangezien er een hoge dosis carnitine in MOOD aanwezig is, wordt het bijzonder aangeraden om deze kuur te combineren met Dynamic Q10. Carnitine verhoogt namelijk de toevoer van vetzuren naar de mitochondria, maar ubiquinol (de bio-actieve Q10) verhoogt de efficiëntie en werking van de mitochondria zelf. Dynamic Q10 verhoogt dus het potentieel van MOOD aanzienlijk. De aanbevolen dosering is 3 capsules, samen in te nemen met MOOD. Deze dosering mag verhoogt worden indien gewenst.

Daarnaast is het, zoals bij iedereen, aangeraden om de kuur aan te vullen met een kwalitatief supplement dat de rest van de benodigde vitamines en mineralen aanvult: Daily Boost en Mighty Night. Van Daily Boost neemt men één capsules ’s ochtends en van Mighty Night één capsule ’s avonds.

MOGELIJKE NEVENWERKINGEN

Bij een klein percentage mensen kan MOOD buikloop teweeg brengen. Hiervoor zijn echter enkele zeer gemakkelijke oplossingen:

 • Het flesje verspreid over de voormiddag nemen in plaats van in één keer
 • Slechts een half flesje per dag drinken
 • Om de twee dagen een flesje drinken
 • MOOD innemen bij een volwaardige maaltijd

Wat zit er niet in?

 • Synthetische kleur-, geur- of smaakstoffen
 • Synthetische suikers
 • Gluten
 • Vetten of suikers
 • Elk flesje bevat slechts 1,58kcal en is dus perfect te combineren met elk soort dieet.

GOEDE VOORNEMENS

Omdat supplementen nemen in plaats van de levensstijl aan te passen niet bij onze filosofie hoort raden we aan om de MOOD-kuur te combineren met goede voornemens.  Dit zijn voornemens in de stijl van bijvoorbeeld:

 • Elke dag twee tot drie stukken fruit eten
 • Gefrituurd voedsel links laten liggen
 • Gedurende twee weken geen alcohol drinken
 • Elke dag 30 minuten bewegen