Groene thee en uw gezondheid…

 

 

Groene thee is populairder dan ooit. In het verre Oosten weten ze al eeuwen dat deze thee bijdraagt aan een goede gezondheid, maar ook bij ons is groene thee al geruime tijd daarvoor in beeld. En dat is niet voor niets. Honderden wetenschappelijke studies hebben de bijzondere inhoudsstoffen en eigenschappen van groene thee inmiddels aangetoond. De kwaliteit van de theeblaadjes bepaalt de gezondheid bevorderende eigenschappen van deze warme drank. De ‘Rolls Royce’ onder de groene theesoorten is Tze Tji Chun Chinese groene thee. Denk aan uw gezondheid!
De goede eigenschappen van groene thee…

Er is veel onderzoek gedaan naar de kwaliteitsbepalende stoffen in groene thee en hun mogelijke invloeden op het lichaam. Een goede groene thee bevat veel waardevolle polyfenolen, zoals EGCG (epigallocatechinegallaat). Deze polyfenolen zijn zeer krachtige antioxidanten. Antioxidanten beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen die in het lichaam ongewenste oxidatieprocessen kunnen veroorzaken. Daarover kunt u op het internet talloze publicaties vinden. Het zou verstandig zijn als iedereen regelmatig een goede groene thee zou drinken vanwege de volgende kenmerken:

  • vitaliserend op vele lichaamsfuncties
  • van belang voor de immuniteit ofwel weerstand
  • ondersteuning van hart en bloedvaten (bloedsomloop)
  • voor een gezonde cholesterolspiegel
  • voor een goede darm- en urinewerking (dus zuiverend)
  • voor een goede vochtbalans
  • goed voor het geheugen en de cognitieve functies
  • helpt bij typische vrouwelijke lichaamsfuncties (zoals tijdens de overgang)
  • ondersteunt de prostaat van de man
  • ondersteuning van het metabolisme, zoals vet- en bloedsuiker, waardoor gemakkelijker het juiste gewicht gehandhaafd kan worden

Let erop dat u minimaal drie koppen groene thee per dag drinkt! Van belang is te beseffen dat natuurproducten zich pas na langere tijd bewijzen. Blijf dit product gebruiken, ook bij goede gezondheid!
Groene thee als opfrisser

Een kopje groene thee vervangt voor velen de kop koffie, vooral ’s middags. Om nog een paar uur fris en helder wat klussen op kantoor of thuis te klaren kan een kop groene thee helpen om een dip (zoals de bekende middagdip) te voorkomen. En het is nog lekker ook!
Groene thee helpt bij het afslanken…

Groene thee heeft echter nóg een goede eigenschap die minder bekend is: het is een hulpmiddel bij het afslanken of op peil houden van het gewicht. Uit verschillende studies met betrekking tot EGCG blijkt dat deze stof op verschillende manieren juist dan een positief effect kan hebben. De basis van afslanken en het behouden van een gezond gewicht begint natuurlijk altijd bij een verantwoorde, bewuste voeding met aandacht voor het aantal calorieën en voldoende bewegen. Maar groene thee kan daarbij een geweldige steun zijn omdat het de stofwisseling stimuleert, het hongergevoel vermindert (doordat het de bloedsuikerspiegel normaal houdt en het daardoor dips voorkomt) en de groene thee ook het vetmetabolisme in het lichaam ondersteunt. Advies: als u de thee gebruikt om af te slanken of op het juiste gewicht te blijven, drink dan tijdens èn na de maaltijd een kop Tze Tji Chun thee.

Zwarte thee, groene thee…

Of het nu om zwarte of groene thee gaat, de oorsprong van thee komt van dezelfde plant, namelijk de Camellia sinensis. Welke kleur de thee uiteindelijk krijgt en welke inhoudsstoffen er in de bereide thee aanwezig zijn en welke gezondheidseffecten het kan hebben, hangt af van de manier waarop de blaadjes bewerkt worden. Bij zwarte thee worden de blaadjes gefermenteerd. Hierdoor oxideren ze en verdwijnt een groot deel van de polyfenolen die van oorsprong in de thee zitten. Zonde, want deze plantaardige componenten bezitten juist de gezondheidsondersteunende eigenschappen. Daarentegen worden de blaadjes van groene thee na het oogsten zeer zorgvuldig gedroogd en dat remt de fermentatie-enzymen. Om die reden bevat groene thee beduidend meer polyfenolen als zwarte thee! Een deel van de polyfenolen bestaat uit catechines die van groene thee een buitengewoon gezondheidsproduct maken. Catechine is eigenlijk een verzamelnaam voor een grote groep stoffen die als antioxidant in het lichaam werkzaam zijn. Deze catechines zitten in heel weinig voedingsstoffen. Naast groene thee komen deze alleen (en in veel mindere mate) in druiven, zwarte chocolade en wijn voor. In groene thee zitten vier soorten catechines waarvan EGCG (uniek voor groene thee) de belangrijkste en meest onderzochte is.
Tze Tji Chun Chinese groene thee van hele blaadjes is your cup of tea

Geen wonder dat groene thee meer in trek is dan ooit. Toch bestaat slechts een klein deel van alle groene thee uit hele blaadjes, waardoor de kwaliteit van de thee nogal verschilt. Wil je écht de vruchten van groene theeblaadjes plukken en een bijzonder zachte theesmaak ervaren, proef dan Tze Tji Chun Chinese groene thee. Deze thee wordt in Taiwan op een hoogte van ongeveer 800 meter verbouwd. Het klimaat en de kwaliteit van de grondsoort zijn mede bepalend voor de kwaliteit van de thee. De omstandigheden in Taiwan zijn zo goed (zuivere lucht, vruchtbare bodem, optimaal klimaat) dat men zelfs in China en Japan de thee hier graag vandaan haalt!

Bij Tze Tji Chun Chinese groene thee worden alleen de twee jongste topbladeren met de hand geplukt en verwerkt volgens de eeuwenoude Tze Tji Chun traditie. Volgens deze traditie worden de theetopbladeren eerst gestoomd, vervolgens met hete lucht zorgvuldig gedroogd en tot slot wordt elk blaadje met een bijzondere techniek in elkaar gedraaid. Deze thee is slechts licht gefermenteerd, hierdoor blijven de belangrijke stoffen in de thee bewaard. Deze methode zorgt tevens voor een frisse groene thee met een verfijnd aroma.

Tze Tji Chun Chinese groene thee ruikt, zonder gearomatiseerd te zijn, subtiel naar jasmijnbloemen. Uiteraard is deze thee een geheel natuurlijk product zonder kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen of smaakstoffen.

Daarnaast is Tze Tji Chun Chinese groene thee niet alleen goed voor uw lichaam, maar is ook mild voor de portemonnee. In combinatie met onze theebekers met filter is deze thee zuinig én handig in gebruik. Drinkt u elke dag drie koppen thee, dan doet u maar liefst acht  maanden met één pak van 300  gram! Ook op dat gebied is Tze Tji Chun duurzaam! en bij  Totalbodyprogram te bestellen.